Nieuws

2023

Op Koningsdag en Hemelvaartsdag is de baan gesloten.

Jouster boulers kampioen Voorjaarstoernooi op zaterdag 22 april
Zaterdag werd het jaarlijkse open Voorjaarstoernooi gespeeld. Met dertig koppels uit voornamelijk de noordelijke provincies werd tijdens vijf partijen gestreden om het kampioenschap. Het was een gezellig weerzien met ‘oude’ bekenden uit o.a. Sneek, Emmeloord, Lemmer, Ternaard, Drachten en Zuid-Scharwoude. Van Skarboule deden acht koppels mee: Wiepie de Boer en Roel Plantinga, Hans de Jong en Ina vd Zaag, Jeltsje en Anne Wever, de broers Oane en Klaas Hoekstra, Aly en Alle Hosper, Eelke vd Wal en Geert Hoekstra, Anneke Annema en Jan Schokker en Joop Melchers en Yolanda Oomen.

In de ochtend werden twee partijen gespeeld in de zon en warmte. ‘s Middags ging het toernooi verder op basis van de uitslagen van de eerdere partijen door middel van een poulesysteem. In de zeven poules waren de verschillen kleiner dan bij de ochtendpartijen. De eerste twee middagpartijen werden nog in de zon en met droog weer afgewerkt. Gelukkig waren de deelnemers niet van suiker, want de derde partij werd in de (stort)regen gespeeld. Slechts in twee poules was er één koppel dat alle vijf partijen had gewonnen. In de sterkste poule was dat het koppel Roel Plantinga en Wiepie de Boer. Zij werden daarmee kampioen.
Het was ondanks de regen tijdens de laatste partij een zeer geslaagd toernooi, waarbij de gemoedelijkheid van onze club werd geprezen, ook dankzij onze dames Cobie vd Wal en Janny Griep.

De uitslagen van de prijswinnaars
A1 eerste plaats: Wiepie de Boer en Roel Plantinga, 5W +32
A1 tweede plaats: Erik vd Sluis en Dirk Beemsterboer, 3W +16
A2 eerste plaats: Gerjan de Roos en Elly Prins, 5W +37
A2 tweede plaats: Teake Dijkstra en Jeroen de Vrij, 3W +2
A3 eerste plaats: Anne en Jeltsje Wever, 4W +13
A3 tweede plaats: John Knol en en Bindert de Vries, 3W +13
B1 eerste plaats: Bouwe Jan Bouma en Otte de Jong, 4W +14
B1 tweede plaats: Oane en Klaas Hoekstra, 2W +5
B2 eerste plaats: Gerrit Rijpstra en Johan vd Weg, 4W +20
B2 tweede plaats: Rint Schaap en Wiebe de Hoop, 3W +6
B3 eerste plaats: Willie Roelofs en Jannet vd Weg, 4W +9
B3 tweede plaats: Baukje Kroeze en Harrie Burmania, 2W +14
C1 eerste plaats: John Scheffer en Rien Kaman, 2W -1
C1 tweede plaats: Mart Bron en Jan Krol, 2W -10
C1 derde plaats: Geke de Wolf en Eva Somi, 2W -12


Drie euro toernooi op dinsdag 21 maart
Weliswaar kort na het vorige toernooi werd het Drie euro toernooi georganiseerd op dinsdag 21 maart, maar de belangstelling was er niet minder om. De hele ochtend had het nog geregend, dus er waren meerdere mensen die twijfelden of het wel door zou gaan. Na twaalven werd het droog en al gauw na aanvang van het toernooi kwam er af en toe zelfs het zonnetje door.
Er waren 30 deelnemers. Er was geloot en de eerste partij ging van start om één uur. De eerste partijen waren al snel klaar met een uitslag van 13-3. Bij de laatste partijen was het lang spannend en was de uitslag 13-12.
Na de eerste partij stond de koffie en thee klaar met een heerlijke plak cake van een jarig lid.
Ook tijdens deze ronde waren de verschillen weer groot. Er waren uitslagen van 13-11, maar ook van 13-1 en 13-3. En ook tijdens de derde ronde waren er korte en lange partijen. Bij verschillende partijen stond men eerst flink achter en haalde men ten slotte toch weer in. De een verloor nipt daarbij, de ander won met toch nog een aardig verschil. Kortom, het bleef hier en daar heel spannend.
Tijdens het wachten op de uitslag genoten we van een drankje en een borrelnootje. En toen was de uitslag daar! Wat waren die prijzen? In natura? Lekkere vlees- en kaasprijzen. De winnaar ging er met een heerlijke rollade vandoor, de laatste met twee gehaktballen. Beide niet verkeerd.
Na een bedankje voor Cobie vd Wal en Margot Berlijn voor bewezen diensten in de kantine en aan Roel en Gerry Plantinga en Foppe Hofstra voor de organisatie, de prijsuitreiking en een foto van de prijswinnaars, ging iedereen moe maar tevreden huiswaarts.


Boules en stamppot op donderdag 2 maart
Op donderdag 2 maart werd het jaarlijkse stamppottoernooi gespeeld met 29 deelnemers. De partij in de ochtend werd nog in de kou met een heel voorzichtig zonnetje gespeeld. Daarna kon men opwarmen met een keuze uit drie soorten stamppot: boerenkool, zuurkool en hutspot, met gehaktbal. ’s Middags werden er nog twee partijen gespeeld, nu in de volle zon. De boules werden in volle concentratie gegooid. Toch lukte het de een wel en de ander niet om daarmee succes te hebben. Aan het eind van de dag bleken er tien prijswinnaars te zijn die een appeltaartje kregen. De beste spelers kregen bovendien nog een bus slagroom erbij. Twee deelnemers kregen een aanmoedigingsprijs, een paar flinke muffins. Ook de dames van de kantine, Janny Griep en Cobie vd Wal, kregen een lekker appeltaartje. Roel Plantinga, de wedstrijdleider, werd ook bedankt met een presentje. Al met al kon er worden teruggeblikt op een gezellig toernooi.

 1. Ale Hosper, 3W23
 2. Ina vd Zaag, 3W10
 3. Ton den Ouden, 2W17
 4. Yolanda Oomen, 2W13
 5. Wiepie de Boer, 2W9
 6. Etty de Haan, 2W8
 7. Wietske Kerkhof, 2W8
 8. Anne Wever, 2W8
 9. Tjallie Hofstra, 2W5
 10. Gerke Woudstra, 2W10

Aanmoedigingsprijs:
Tineke Boersma, 0W-23
Mieke Kielstra, 0W-16


Snerttoernooi Dinsdag 24 januari was het weer zover… Het eerste toernooi sinds een paar jaar. De deelname was dit jaar groot, zo’n 46 boulers. Er werden drie wedstrijden gespeeld door middel van een toss-systeem, één voor de lunchpauze en twee erna. Er werd weer volop gestreden en vooraf, tussendoor en naderhand bijgekletst. Ook de catering was weer goed verzorgd: koffie, thee, cake, snert met roggebrood en katenspek, een drankje en borrelnootjes achteraf. Na afloop werden de prijswinnaars bekend gemaakt, de vier hoogst geëindigde dames en de vier hoogste geëindigde heren. Zij kregen allemaal een heerlijk pakket van Bakkerij Hallema.

De eerste vier dames waren:

 1. Sietske Nijboer, 3W17
 2. Tineke Boersma, 3W13
 3. Martha Miedema, 2W19
 4. Gerry Plantinga, 2W11

Bij de heren was de uitslag, met een gedeelde eerste plaats:

 1. Wiepie de Boer, 3W29
 2. Eelke vd Wal, 3W29
 3. Ton den Ouden, 3W28
 4. Douwe Terwisscha van Scheltinga, 3W21

Nieuwjaar Op 3 januari vond de eerste speeldag van het nieuwe jaar plaats. Er werd eerst een partij gespeeld en daarna vond de uitreiking plaats van de bekers voor de clubkampioenen van 2022 onder het genot van een hapje en een drankje. De uitslagen voor de eerste drie dames lagen heel dicht bij elkaar, met slechts tienden van een procent verschil. Sietske Nijboer bleek als hoogste geëindigd met een winstpercentage van 53,51%, terwijl Ina van der Zaag een winstpercentage had van 53,45% en Yolanda Oomen 53,28%. Bij de heren was het verschil wat groter. Derde was Alle Hosper met een winstpercentage van 62,71%, tweede was Geert Hoekstra met een percentage van 73,56%. Winnaar was Hans de Jong met 75,40%. Gefeliciteerd!